ZΩΓΡΑΦΙΚΟ HΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, ΤΡΙΤΗ 21-6-2022
ΒΑΝ ΓΚΩΓΚ: Η ΠΙΝΕΛΙΑ ΥΦΑΙΝΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

Α. Η τρέλα φαίνεται σαν να υφαίνει τις πινελιές μ ένα πανικόβλητο τροπο που χαρίζει στη ζωγρ επιφανια ΠΑΛΜΟ. ( λέξη κλειδί ΥΦΑΙΝΕΙ = διαπλέκονται οι πινελιές μεταξύ τους όπως το στιμόνι και το υφάδι στον αργαλειό, αλλά σαν ο δικός του αργαλειός να είναι εκτροχιασμενος).

Β. Η μεγαλοφυΐα του φαίνεται σαν να χειραγωγεί τη πανικόβλητη πινελιά προς δημιουργίαν επιτυχημένου πλάσιματος των όγκων.

Γ. Η ελευθερία που του χαρίζει η τρέλα οδηγεί σε ανεξήγητες αυθαιρεσίες, οι οποίες χαρίζουν στη ζωγραφική του ένα χαρακτήρα ασυνεπή ,  εξωτικό, παράδοξο, πρωτότυπο και σε τελική ανάλυση χτίζουν μια μοναδική εικαστική ταυτότητα, σαν να λέμε μόνο αυτός ο άνθρωπος τα ζωγραφίζει έτσι .

Δ. Ο πανικός , ο τρόπος που αναδεικνύει τον όγκο, η ελευθερία να ακυρώνει κάθε συστηματικό ζωγράφιςμα καθιστούν το φίλο μας το Βικένδιο μοναδικό ερεθιστή της φαντασίας μας , η οποία συνήθως καθευδει και δεν τα πιάνει κάτι τέτοια τερτίπια της ζωγραφικής. Ο Βικένδιος όμως μας τα υποδεικνύει και τα υπογραμμίζει και μας ανοίγει ορίζοντες.

Ε. Όλα τα ανωτέρω  (πλην της μεγαλοφυΐας  που έχει λογική), συνιστούν ένα δημιουργό ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΗ.

 

Copyright © 2024 Holy Icon. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.