ZΩΓΡΑΦΙΚΟ HΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΡΙΤΗ 8-6-2021

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 292 cm x 162 cm

Σχέδιο

Βάση του σχεδιιου του προσώπου θα είναι - πρώτα ο Θεός - , η Παναγία κρητικής σχολής Οδηγήτριας στον Μερωνα Κρήτης.

Μέσα στη σταθερή αυτή δομή θα μπει ποιητικότητα και αίσθημα από το ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ που θα γυρναει λίγο προς το δεξιά, όπως κοιτάμε εμείς. Δύσκολο να συνθέσουμε αυστηρή δομή με αισθαντική έκφραση. (Σ αυτά με βοηθάει ο ποιητικός ζωγράφος CHAGALL, ALLά θάθελα η ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ).

Τα Χερουβείμ κοιτούν το Θεό και εξίστανταί Η ΠΑΝΑΓΙΑ σε κάθε στιγμή του βίου της με τον Υιόμκαι Θεό Της εξίστατο. Οφείλουμε να περάσουμε από τη σκληρότητα της κρητικής Σχολής στην ποίηση και το αίσθημα της έκπληξης που βιώνει το ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ.

Το φοντο της ΠΑΝΑΓΙΑΣ θα έχει πολλά λουλούδια και η γη θα έχει μια ομορφιά και σταθερότητα , αφου η Μαριάμ εξίστανται μεν προ του απρόβλεπτου Υιού Της, όμως αυτή που τον κρατά σαν παιδάκι να μην πέσει, Αυτή εινακατεξοχην που πατάει σταθερά στη γη. Πως θα πετύχουμε όλα αυτά; ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

ΔΕΝ είναι ανάγκη να τα ξέρουμε όλα πριν τα ζωγραφίσουμε. Ο Πικάσσο έλεγε , αν ήξερα ακριβώς πως θα βγει ο πίνακας, δεν θα παρουσίαζε κανένα ενδιαφέρον για μένα!
(Παρακαλώ να μπει στο holyicon, για να φαίνεται η πορεία της όλης διαδικασίας κι αν κάποιος το παρακολουθούσε, ναχει τη χαρά πως μπαίνει ΜΕΣ στην καρδιά του ζωγράφου.

Να μια ποιητική αθωότητα που θα μας χρειαζόταν για την Παναγία μας, αλλά πως να την προσαρμόσουμε στο σκοπό μας:

να ένα ΛΟΥΛΟΥΔΙ ποιητικό για φοντο Παναγίας, αλλά θέλουμε ΛΟΥΛΟΥΔΙ πιο αυφράτο, πιο άϋλο, πιο παραμυθένιο.

Copyright © 2024 Holy Icon. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.